PDA

View Full Version : Պառլամենտական ընտրություններ միայն կուսակցական ցուցակներով Парламентские выборы только партиями.

voter
26 Mar 08, 16:25
Պատգամավոր Դալլաքյանը նորից հանդես է եկել առաջարկությունով անցկացնել խորհրդարանական արտահերթ ընտրություններ՝ 100 տոկոսանոց համամասնական ընտրակարգով:
http://new.aravot.am/am/articles/politics/37873/view
Այս առաջարկը ամեն անգամ ՀՀԿն(ժողովուրդը անունը դրել է Հայաստանի հանցագործների կուսակցություն) է կանխում, չնայած առաջին հայացքից, 53 տոկոսանոց կուսակցությանը պիտի դա շահավետ լինի, որ ընտրեն մարդիկ կուսակցությունը իսկ ստացած տոկոսների հիման վրա կուսցությունը իր անդամներից պատգամավորների ներկայացնի...
http://www.zhamanak.com/article/4546/

Деп.Даллакян уже который год пробует провести весьма важную и как последние выборы показали жизненно необходимую поправку в закон о выборах, посл которого как много раз и я говорил, всякие афтаритеты и гагулики не смогут пройти раздавая мелкие взятки в отдельно взятом округе...

Партия под Саркисяном - республиканская конечно в очередной раз не даст пройти этому закону, но я уверен рано или поздно, надеюсь не очень поздно, это будет в Армении и парламент будет представлять отлаженные идеи и интересы партий а не районных афтаритетов...

voter
08 Apr 08, 18:35
Требования к внеочередным выборам всё популярней становяться.

Сегодня об этом и Арман Меликян, быв.кандидат в президенты заявил.

Арман Меликян не видит ничего ужасного в проведении внеочередных выборов в Армении
08.04.2008 15:20 GMT+04:00
/PanARMENIAN.Net/ “В проведении внеочередных парламентских или президентских выборов нет ничего ужасного. Но это не должно быть самоцелью”, - заявил сегодня в ходе пресс-конференции экс-кандидат в президенты РА Арман Меликян. “В организации внеочередных выборов должны участвовать все политические силы республики и это решение должно быть основано на достигнутом этими силами консенсусе”, - заметил Арман Меликян. Он охарактеризовал сформированную в Армении политическую коалицию и правительство как переходные, главной задачей которых будет установление атмосферы взаимного согласия в обществе.

Напомним, что недавно президент Армении Роберт Кочарян заявил, что досрочных парламентских выборов в стране не будет. “Требовать проведения внеочередных выборов в настоящее время – абсурд», - подчеркнул Роберт Кочарян.

У меня сомнения, что Серж Саркисян попробует найти удобный момент и вытурить партию Кочаряна-баргавачистов из парламента затеяв новые парламментские выборы.

Так сказать и оппозицию усмирит и влияние Кочаряна занулит выдворив баргавачистов и кличкастых из парламента.

От внеочередных парламентских выборов Сержу Саркисяну не уйти особенно если не получиться удержать Дашнаков в "коалиции"...

brat_eu
09 Apr 08, 04:07
:hm: chudesa ne bivayut,mne kajetsya u serja est koshka v meshke,....

voter
09 Apr 08, 16:24
Вопрос не в кошке а контроле над ситуацией, которая у Сержа не будет если Дашнаки и тем более Артурики со своими партиями выйдут из "коалиции".

Сейчас все взяли тайм аут и сша и европа и даже россия, ждут какие первые действия у Сержа будут, разрешит он и далее Кочаряну играть важную роль и влиять на ситуацию, как он сделал 1 Марта практически подставив всех перед фактом, что у него есть достаточно доверенных ему людей и силы для дестабилизации ситуации.

В 1998ом Кочарян этим потенциалом, что за ним стоят многие готовые на всё и вытурил ЛТП с поста президента а все промолчали.

Сейчас идёт борьба за власть в самих кулисах власти.

От части это уже парламентская республика, когда не один крёстный отец всё решает а минимум несколько папань, Серж(кличкастые Республиканцы), Кочарян(баргавач), Дашнаки, Артурик (Оринац) хотели и Раффи с наследием в этот круг принять но пока ещё не ястно что сам Раффи хочет.

Сейчас остальные оппозиционеры, Манукян, Айрикян, Садоян, Рамкавары с Сямо пробуют сориентироваться и понять как повысить своё влияние на ситуацию. Самый простой способ сесть за стол с вышеперечисленными и это случиться, если вышеперечисленные несмогут договориться.

Ждём распределение министерских портфелей а там увидим, что будет.

voter
09 Apr 08, 19:17
Գաղտնի ԼՏՊ-ՍՍ բանակցությունների մասին Կիպրոսահայության Հայաստան շաբաթաթերթից...

5625

Լրիվ թերթը 2Մեգաբայթ
5626

brat_eu
10 Apr 08, 03:20
[B]u serge-a svoi igri,u nego davno vse podgotovleno,..tak skazat ,chto kto budet derjat kontrol

voter
10 Apr 08, 20:09
Если народ продолжит борьбу будь Сержик хоть Брежневом, всёравно ничего ему не сдеалть против желания народа.

Сейчас ворпос лишь в том, сумеют ли сконсолидировать свои силы оппозиционеры и начать борьбу с НИЗУ, говорят уже 29 Апреля на местных выбораг в районых советах Еревана будут сюрпризы.

brat_eu
15 Apr 08, 04:10
Если народ продолжит борьбу будь Сержик хоть Брежневом, всёравно ничего ему не сдеалть против желания народа.

Сейчас ворпос лишь в том, сумеют ли сконсолидировать свои силы оппозиционеры и начать борьбу с НИЗУ, говорят уже 29 Апреля на местных выбораг в районых советах Еревана будут сюрпризы.

navryad li :hm: .... kak lisa stanovitsya zaveduyushim kur-fermi , govorit trudno mne poverit.

voter
25 Apr 08, 15:53
Դավիթ Շահնազարյանից «Առավոտը» հետաքրքրվեց՝ ճիշտ չէ՞ր լինի, որ ընդդիմությունը մասնակցեր Երեւանի երեք համայնքներում սպասվող ՏԻՄ ընտրություններին եւ այդպիսով պայքարն ավելի իրական դաշտ տեղափոխեր: «Պայքարը շարունակվելու է բոլոր ձեւերով»,- պատասխանեց նա: Նկատենք, որ երկու օր առաջ ավարտվել է հայտեր ներկայացնելու ժամկետը, ոչ մի ընդդիմադիր հայտ չի ներկայացրել: Լեւոն Զուրաբյանը դա բացատրեց հետեւյալ կերպ. «Քանի որ կեղծարար մեքենան կազմաքանդված չի եւ շարժման վրա զսպաշապիկ է հագցված՝ ես իմաստ չեմ տեսնում»: Արդյոք փոքր հաղթանակների տեսությամբ առաջնորդվելն այս պարագայում ավելի ոգեւորիչ չէ՞ր լինի, դիտարկմանն էլ պարոն Զուրաբյանը պատասխանեց. «Մենք մեր հաղթանակները կտանենք, ու դրանք կլինեն շատ մեծ հաղթանակներ»:

Опять павлинством занимаються не хотят в местных районых выборах участвовать и использовать 29 Апреля местные выборы, чтоб показать свою силу и решимость борьбы за справедливые выборы.

Непойму у них, что идея фикс только на президентское кресло идти и всё с верху менять или просто им посты поближе к народу не нужны...

Бездари всётаки ЛТПисты - борьбу на многих фронтах не умеют вести им бы одну сопку взять и на нём потанцевать, пока танцевать всем перехочеться...

Механик
25 Apr 08, 23:51
voter Вы наверно давно не были в Армении?
Местные органы власти в Армении обсолютно ничего из себя не представляют и учавствовать в выборах на МУ просто не имеет смысла.
В случии если даже кто то из опозиции сможет каким то чудом победить в этих выборах то его в лучщем случии ждет бесконечные проверки и перепроверки.А все может закончится даже очень грустно как это закончилось с Тиграном (он был гюхапетом одной из деревень в в одном из марзов и был убит прямо перед гюхапетараном проигравшим гюхапетом)
Опозиция просто могла пользоватся этимы выборамы что бы под видом предвыборная компания проводить митинги в этих хамайнках Еревана но видемо они сочли это не столь важным.

voter
26 Apr 08, 01:34
Вы сами и ответили себе, говоря о том, что можно использовать местные и любые выборы, чтоб показать свою правоту и силу.

Даже в самой урбанизировано думающей франции, где если не в Париже живёшь то неможешь быть великим, муниципальные местные выборы играют очень важную роль и побеждая на них оппозиционная партия на следующих выборах весьма с большой вероятностью может выдвинуть кандидата в президенты и победтить.

Сейчас и в США самым большим фаворитом считаеться Барак Обама, потому, что начинал свою кариеру как раз из муниципальных выборов гос.служб и это внушает очень больую надежду в людях, что человек может бороться не только с внешними врагами и толкать речи но заниматься их простыми житейскими проблемами.

В данном случае ЛТП и его комманда или любой другой оппозиционер, если лишь думают придут в президенты всё изменят, то и приходить не надо, с верху бы было изменяемо сейчас бы Вазген Саркисян и Демирчян были бы ещё живы.

А если не в состоянии защитит простого своего соратника, кто может стать гюхапетом, значит они не сила и надеяться на них, что они чего то изменят не приходиться...

Механик
26 Apr 08, 02:17
Франция,США ... Мы в Армении ведь.
Тут выборамы гюхапета или мера нихрена не изменишь.
Говорите не в силах защитить?А ведь это статья УК.
Системные перемены нужны в стране а не смена гюхапета или мера .
А вы знаете как можно у нас в стране стать госслужащим?

voter
27 Apr 08, 16:44
Франция,США ... Мы в Армении ведь.
Тут выборамы гюхапета или мера нихрена не изменишь.
Говорите не в силах защитить?А ведь это статья УК.
Системные перемены нужны в стране а не смена гюхапета или мера .
А вы знаете как можно у нас в стране стать госслужащим?
Принципы демократии не зависят от страны применения они универсальные и ими надо просто уметь пользоваться.

Для тех, кто не хочет ими пользоваться они и никогда не будут работать.

Системных изменений особенно ненужно, просто люди должны в Армении научиться пользоваться законами а не искать всё время способы обойти закон, что чаще намного дороже обходиться. В худшем случае можно взятку повыше давать, чтоб чиновник действовал ПО ЗАКОНУ этим тоже можно приучить их действовать по закону, так как просто это выгодней им будет а вы будете считать взятку просто премией, за хорошую работу ;o)

Про госслужащих к сожалению знаю землячество в первую очередь, но не в смысле, что карабахское землячество считаеться приоритетным - там где надо работать и деньги зарабатывать, там землячество не действует, а где просто деньги грантов и диаспоры делят, там только "свои"...

Механик
27 Apr 08, 20:32
просто люди должны в Армении научиться пользоваться законами
Люди?Вы имеете ввиду простых граждан?
Законамы должны научится пользоватся в первую очередь те кто у власти.Те которые по долгу службы должны соблюдать за тем что бы в стране Законы работали.
В ервую пчередь Закон должен уважать генпрок (в свободное от царатунка время).Законы и Констутуцию должны соблюдать члены и председатель КС (в свободное от продажи песка время).Законамы должны пользоватся следователи из полиции налоговики из налоговой и таможенники из таможни в первую очередь.
И тогда все остальные просто будут вынуждены стать законопослушнимы.
Вот все что я перечислил и есть система- которую менять надо.

voter
28 Apr 08, 15:32
Нет, нет, нет и ещё много раз нет насчёт того, что сначало власти, короли, президенты с верху должны порядочными быть остальные потянутся и будут делать так как их папаня, власть, прокурор делает.

Это называется не законопослушанием а мафиозной организованной структурой, что мы и сейчас имеем.

Те кто сидят у власти уважают законы, выполняют их безукоризненно, но это ИХ ЗАКОНЫ, которые лично ИМИ определено.

Надо, чтоб народ понял - он пишет правила, для СЕБЯ чтоб самому всем, повсеместно выполнять - скажем не плеваться и не мусорить, тогда ни один "умник" хоть будь у него пропуск ВЧК, хоть пагоны с генеральскими лампасами в таком обществе свои дебильные принципы и законы не сможет внедрить и заставить всех жить по тем законам, что он хочет и определяет.

Система меняется с низу, но для этого всего навсего нужно СВОБОДА СЛОВА, чтоб довести до МАСС лушее и моральное народ оценит и будет этими принципами действовать и сделает их своими законами а тех, кто не будет выполнять это прикуют к столбу позора и сколько бы он не выступал по купленным ТВ и говорил о своей морали, от презрения народного ему не уйти.

Все кто хотел менять систему С ВЕРХУ, ОДИН с поста короля, президента иль генсека оказывались очень быстро на обочине если везло как Хрущёву или просто их лишали жизнь, как 27 Октября в парламенте.

Если в народные массы не идти и убеждать скажем, просто, что надо с завтра делать всем только новое, ничего не изменишь - от силы может на бумаге, но она так и останется бумагой...

voter
28 Apr 08, 21:43
Եթե կա Վիշապի պաշտոն, ապա ոչ մի նշանակություն չունի, թե ով է այն զբաղեցնում: Տես՝ Շվարցի հեքիաթը ԱՐԱՄ ԱԲՐԱՀԱՄՅԱՆ глав.ред.Аравота видно тоже склонен считать парламентское правление более приемлемым. Читайте субботнюю редакционную колонку аравот http://new.aravot.am/am/home/archive/0/view/2008-04-26

voter
09 Jun 08, 18:32
Разговоры о необходимости внеочередных парламентских выборах становятся всё интенсивней и повсемесней, а правительственная партия республиканцов приняла лишь позу Шуры балаганова, мол всё это заказ империалистов внешних сил, чемберленов....

http://new.aravot.am/am/articles/politics/42225/view

И как всегда самохвалство на высшем уровне - мол если новые выборы будут то парламент будет ещё хуже чем сейчас - мол народ выберет гохаканов за место "интеллигенций" каковые они панимаишли на сегодня в парламенте представлены.

Интересно кто их уверил, что они интеллигентные политические деятели?

Механик
10 Jun 08, 00:50
voter скорее всего пройдут не парламентские выборы а президентские.И проведет эти выборы и/о президента Роберт Седракич.Я думаю что 2008 мы закончим с президентом Робертом Седракичем)))
Могу даже аргументировать почему именно я так думаю - но не буду ))

voter
12 Jun 08, 14:03
voter скорее всего пройдут не парламентские выборы а президентские.И проведет эти выборы и/о президента Роберт Седракич.Я думаю что 2008 мы закончим с президентом Робертом Седракичем)))
Могу даже аргументировать почему именно я так думаю - но не буду ))
Я конечно тоже понимаю что Россия играет а ля ПУ пробуя поэкспериментировать и как то вставить в политическую жизнь бывшего президента, чтоб как то доказать, что в бывших сов.республиках бывший президент может и будет иметь большое влияние. Тоесть для ПУ это стратегический а не из за личной любви важно, чтоб РК не сгинул с политической арены Армении. Как они хотят это сделать пока не понятно, но чуствуеться, что СС не хотят как полноценного президента в России принимать, пока вопрос с РК не решён.

Но РК как и/о президента никак на данный момемент не возможно заиметь и влияния у него с каждым днём меньше.

Оффициально если СС подаст в отставку для реализации новых выборов, никакими ухищрениями РК не сможет стать и/о президентом. Первый кто будет и/о это пред.парламента если президент подаёт в отставку.

То, что сценарий вынужденной отставки СС реален, говорит тот факт, то скорыми темпами хотят на кресло пред.парламента посадить СВОЕГО и по всем разгаворам им будет Овик Абрамян, бывший первый зам СС в его бытность премьером а сейчас управляющий през.аппарата. Братан Абрамяна с парламентским мандатом уже отдал мандат обратно и вроде в Августе будут уже выборы на этом участке где он и его братан практических приватизировали и вряд ли у кого либо будет шанс Овику Абрамяну помешать стать депутатом. А там сделать его пред.парламента дело техники тоесть нажимания кнопок фракцией республиканцев - карманной партии ССа.

Конечно если в этом или другом участке выдвиниться РК и станет депутатом то твоё предположение о и/о президента РК можеть стать реальностью.

Механик
12 Jun 08, 22:10
voter а ведь верно рассуждаешь)))Только не до конца )))
А кто мешает СС назначить РК премьером прямооо перед тем как Мук Аргамич станет депутатом?Думю что никто.
А все остальное дело техники.РК в 98-ом уже прошел именно этот путь - когда одновременно подали в отставку и президетн ЛТП и спикер БА.И по Конституции ио президента стал премьер злосчастный РК))
Так что еще не вечер...

К стати я сам лично не вижу другой пути у СС,что бы остатся в верхушке власти ,путсь даже не в качестве президента.
Он и его команда (включая РК) час от часу теряют власть и им это лучше всех известно.

П.С.
РК депутатом никогда не станет.Зачем ему риссковать то?Выборы в депутаты в Арташете для РК могут плохо кончится. Так что он попросту станет примьером - думаю что это будет где то в августе-сентябре.

voter
13 Jun 08, 02:51
voter а ведь верно рассуждаешь)))Только не до конца )))
А кто мешает СС назначить РК премьером прямооо перед тем как Мук Аргамич станет депутатом?Думю что никто.
А все остальное дело техники.РК в 98-ом уже прошел именно этот путь - когда одновременно подали в отставку и президетн ЛТП и спикер БА.И по Конституции ио президента стал премьер злосчастный РК))
Так что еще не вечер...

К стати я сам лично не вижу другой пути у СС,что бы остатся в верхушке власти ,путсь даже не в качестве президента.
Он и его команда (включая РК) час от часу теряют власть и им это лучше всех известно.

П.С.
РК депутатом никогда не станет.Зачем ему риссковать то?Выборы в депутаты в Арташете для РК могут плохо кончится. Так что он попросту станет примьером - думаю что это будет где то в августе-сентябре.
Сегодняшний пред.парламента намного слабей и подлежащий отставке, чем Овик Абрамян, так что не думаю, чтоб Абрамяна СС решил привести к власти, чтоб он потом подавал в отставку.

Если РК решится на такой гамбит как в 1998ом, то на сегодняшнего пред.парламента Торосяна смотреть он точно не будет, его кроме для поездок на сессии пасе никто не вспоминает. Тигран Торосян и пискнуть не посмеет и самый первый на "пшт" отреагирует и по состоянию здоровья уедет в Лондон лечиться.

Тут чего то важней раз столько шуму и проблем с сдачей мадатов.

Думаю Россия давит на СС, чтоб он вернул РК в полит арену может даже и на прямую в том же виде, что в России реализовано:в виде премьера.

На такой случай СС хочет обезопасить себя и если верблюд сценария 1998ого пдкатит к его двери - имев пред.парламентом того, которого РК так просто пшт не сможет сделать СС ещё сможет что то играть и сним придёться считаться.

Кроме того республиканская партия и артурика депутаты сидят на кормлении СС и для РК кнопки нажимать никто из них не будет пока СС не скажет.

СС какой то гамбит играет - может чтоб подороже отдаться и выйти хотябы экономический в выирыше.

Визит СС в Москву покажет - пока чего то молчат скрывают когда он поедет, точней вообще когда его ждут в Москве.

Механик
13 Jun 08, 04:16
voter ты думаешь игру ведет СС?А вот мне кажется что все же все нити находятся в руках и РК.И Аргамич скорее человек РК чем СС.
Сейчас идет интенсивная работа с верхушкой РПА.Им обьясняют что СС не сможет удержать власть.Что он морально не готов стрелять в народ так как это делал РК.Что спасение самого СС в роках только и только РК.
Дашнаки (к стати мекоторые вещи заметил о дашнаках образца конца 19 начало 20 веков вот тут http://septemberi21.blogspot.com/2007/12/blog-post_06.html) категорический против всяких выборов в стране которые может организовать СС.То же самое и партия артурика.

И наконец давай не забудем что за последные лет 18-20 СС никогда не играл в свою собсвенную игру.Он всегда играл в игры чужих ,правда всегда сумел играть в игры с наибольшим выгодом для самого себя.

Что сегодня мы имеем в стране.
министр обороны Оганян.До костей человек РК.Пока открыто ни во что вроде не вмешивается но ходят слухи что он не сильно доволен ситуацией в своей канторе.
Начальник полиции Саргссян - человек Овика Абраамяна (следовательно человек РК)
Начальник ГБ- вроде зовут его Горик (фамилию не помню) всем что у него есть на сегодня он обьязан РК.
Про вицепремьера я вообще промолчу.
Руководитель администрации президента-Абраамян О.-у РК столько компромата на него что ему некуда деватся попросту.

Вот ты мне скажи есть ли коанда у СС?Кто они?
По сути СС голый король.Просто пока никто из его окружения ему этого открыто не говорит.
Но он же человек не глупый и сам понимает это.
Так что он тоже предпочтет быть вторым нежали терять все и не дай Бог оказатся еще и на скамье подсудимого.
15-ого числа вроде заканчивается срок выдвыжения кандидатов в 17 округе.Посмотрим кто будет выдвыгатся ))

К стати сам как думаешь премьер Тигран не временная ли фигура?

Механик
13 Jun 08, 04:17
Визит СС в москву вроде будет в конце этого месяца.

Механик
13 Jun 08, 19:58
Вот довольно интересное мнение М.Саргссяна
http://armtoday.info/default.asp?Lang=_Ru&NewsID=4399&SectionID=0&RegionID=0&Date=06/13/2008&PagePosition=1

voter
13 Jun 08, 21:27
Ну вроде главный компроматчик в РА есмь сам СС не зря больше 10 лет ГБ руководит.

Говоря, что СС играет свою игру я от части исходил из вытуплений партий Артурика которые хают цементные заводы протеже РК Царукяна за загрязнения но молчат про такое же загрязнение заводов протеже СС Багдасарова.

А также отношения республиканцев к РК и его партии баргавачистов, побратимыми их трудно назвать из чего исхожу, что они за СС ане за РК.

Вот эти две партии формально в парламенте большинство и всё равно с трудом вериться, что они будут жать кнопки ради РК если СС не захочет.

Твой вариант гамбита - РК приводит Овика в пред.парламента для того, чтоб плавно нейтрализовать республиканцев и никто не рыпались, когда придёт время отставки пред.парламента, получается в отрицает мою уверенность, что Торсян Тиграна никто ни за что не считает. По твоему РК боится, что скажи он Торосяну ПШТ он не уйдёт и будет ломаться или республиканцы привяжут Торосяна к креслу и не дадут ему уйти в отставку?

В таком случае получается СС вообще ничего не играет - но в СС играет вся система ГБ и нач.ГБ СС вроде уже поменял и там уже не Горик.

Механик
13 Jun 08, 21:37
По твоему РК боится, что скажи он Торосяну ПШТ он не уйдёт
Нет voter.Все намного проще.
Козлик святого креста уйдет сразу же ,как только увидет в глазах РК такое желание))И республиканцы не будут рыпатся))Кто они такие вообще что бы еще и рыпатся.
Пойми.Путс РК в кресло президента лежит через кресли тигранчика и сержика.
Они должны подаст одновремнно ,что бы премьер РК стал ио президента.А Аргамич просто человек РК.Он хоть и состоит в РПА но врят ли в Армении его кто то считает республиканцем.Он не баргавачец и не дашнак.Он просто мук.Преданный РК))

voter
13 Jun 08, 21:40
Честно сказать в шахматы играть совсем не люблю, но партия интересная можно последить.

Про ошибки дашнаков я знаю - там ничего трагического, партия как партия, дров ломать каждый мастак. Другое дело, что они эти дрова до сих пор пробуют ломать на голову нашего народа да ещё и с умным лицом, мол это единственный верный вариант лечения головной боли - ломаем головы, ни головы ни боли...

Но это мелочь - компромат из досье АОД против Дашнаков - межпартийные разборки, ни с одного ни с другого не чего взять.

Статья Манвела Саркисяна весьма интересная особенно в плане того, что обсуждение идёт по полной программе, что будет с парламентом и всё сейчас решается там.

В этом плане я честно только рад, не важно даже если Абрямян ради РК придёт или что сделает, радостно, что ценность паламента и вес того, что там происходит во всяком случае повышаеться и всем становиться ястно, что единолично никто ничего не сможет сделать, ему надо парламент контролировать тогда будешь контролировать страну.

Лучшей демократии пока человечество не имеет и может мы тоже начнём ценить парламент выше всяких исполнительных постов, будть то президент, премьер, министр иль прокурор....

Хотя вру, в Швейцарии ещё есть право народа на изменения в конституциях и законах называеться ИНИЦИАТИВА если набирают 150 тысяч подписей, то это инициатива под которой стоят столько подписей в обЪязательном порядке делают законом и никто не может противиться ни парламент ни премыер... Это конечно к казусам приводит, типа есть принятая инициатива которая обязывает жителей одной из деревень у Берна обязали охотиться каждый май на майских жуков.

Механик
13 Jun 08, 21:47
надо парламент контролировать
Если завтра президентом будешь ты то тут же наш республикабаргавачадашнак оартуриковый парламент будет под тобой в прямом смысле )))И ты сможешь с ней делать то что с делали и делают РК и СС в течении уже 8 лет))
Парламент у нас был весмомым в последный раз когда спикером был Карен Серобич.И еще 3 месяца после его смерти.

voter
13 Jun 08, 21:54
Так в статье Манвела Саркисяна тоже говориться об обратном, что Торосяна не отпускают. То есть сам лично Торосян если и будет писать заявления об отставке, парламент, точней республиканцы откажутся его принимать. Присмотрись, там говорится о старой гвардии Республиканцев, которая и "с выгодой" продала партию Ашота Навасардяна сначало Вазгену Саркисяну а теперь СС. Если СС тут ничего не решает или просто не рискует решать и сделает как ему РК скажет, то старая гвардия Республиканцев по всей вероятности пробует подороже продастся РК.

Во всяком случае во время парламентских выборов РК может мало цены предложил вот Республиканцы отказались и РК пришлось с нуля баргавачистов выдумывать.

Вообще большой Пу что сакжет так СС и сделает не говоря об РК. Рискнёт ли кто большому ПУ в суп плюнуть и свой гамбит играть - не понятно...

voter
13 Jun 08, 21:58
Если завтра президентом будешь ты то тут же наш республикабаргавачадашнак оартуриковый парламент будет под тобой в прямом смысле )))И ты сможешь с ней делать то что с делали и делают РК и СС в течении уже 8 лет))
Парламент у нас был весмомым в последный раз когда спикером был Карен Серобич.И еще 3 месяца после его смерти.

Вот поэтому, что баргавачареспубликадашнак аоринацы копейки не стоят в смысле политических партий я и хочу, чтоб поста под которым они так и лезут лечь, НЕБЫЛО.

Гаранта существования их хапания хочу, чтоб они не имели остались "сиротами" - тогда выживет тот, кто сам может ходить на охоту и убеждать людей голосовать за них. Да хоть пусть покупают для себя голоса, важно чтоб халявшины не было, когда всякий плоскоумный только потому, что АПЕ за ним рука болшого ПУ, проходил на ура по всем инстанциям а в конце когда надо рот открывать, двух слов не мог связать.

Механик
14 Jun 08, 19:44
Вчера вечером исполнительный орган РПА принял решение выдвынуть на избирательном учасТке 17 кандидатуру О.Абраамяна ))
Поздравляю))

voter
14 Jun 08, 20:04
Ход конём сдлан, теперь осталось понять, чей это конь.

Если СС с цк республиканской партии вместе больше не заседает, значит он с РК одими и теми фигурами и с одной и той же стороны играет, только тогда не понятно с кем они играют, кого в противниках держат?

Механик
14 Jun 08, 20:35
В противниках весь народ))

brat_eu
15 Jun 08, 02:42
В противниках весь народ))

:huh: razve?

voter
15 Jun 08, 17:53
К сожалению это медленно подтверждается - очень много самовлюблённых павлинов развелось в эшелонах власти, которым на мнение народа наплевать и они всё делают, чтоб переиграть народ.

ЛТП к стате на этом и прогорел, утверждая и думая, что он лучше знает, что для народа хорошо а что плохо. В не безизвестной касте с Вано и Вазгеном когда они Клинтона мать ругали и "умничали" как всё надо делать - это синдром любого власть имущего и в любой стране - влюбиться в самого себя и пробовать диктовать всем как жить.

Для этого должна быть свобода слова и оппозиция критикующая эту власть а не королевская свита, которая за подачки и доступ к кормушке величает и клянётся в любви к своим папаням.

Абсурд в том, что многие папани понимают, что им льстят и окружение короля лизоблюдствует, но опасно это становиться, когда король начинает в это верить.

voter
11 Nov 09, 21:33
ЛТП предлагает Саркисяну статус и защиту на внутрннемо "рынке" в замен на отказ от армяно-турецких протоколов и сдачу Арцаха. Идея в том, что легитимность СС даст армянский народ но понизит влияние статуса президента который оставят СС, чтоб он не вмешивался в политические и национальные дела страны.

Ինձ համար անհասկանալի է հետեւյալ առեղծվածը։ Քանի կասկած չկա, որ Սերժ Սարգսյանը հայ–թուրքական հարաբերությունների եւ Ղարաբաղյան հակամարտու»թյան կարգավորման հարցերում անհարկի զիջումների է գնում՝ օտարներից լեգի»տիմու»թյուն ստանալու նպատակով, ապա ի՞նչն է նրան խանգարում, այդչափ նվաստանալու փոխարեն, ցանկալի այդ լեգիտիմությունը խնդրել սեփական ժողովրդից եւ ստիպված չլինել այդպիսի զիջումներ կատարելու։ XVII դարում Թուրքիայում կար մի փառամոլ եւ իշխանատենչ հոգեւորական, Եղիազար Այնթապցի անունով, որը կաշառքի ու խարդավանքների միջոցով հաջողացրել էր հռչակվել թրքահայության կաթողիկոս, ահավոր վտանգի տակ դնելով Հայոց եկեղեցու եւ հայ ժողովրդի միասնությունը։ Այնժամ Էջմիածնի միաբանները ժողով են գումարում, եւ դիմելով նրան ասում. «Եղբայր, կաթողիկոս ես ուզում լինել, արի դարձիր Ամենայն հայոց կաթողիկոս, միայն թե ազգի գլխին փորձանք մի՛ բեր ու մի՛ պառակտիր մեր եկե»ղեցին»։ Եղիազարը համաձայնում է, տասը տարի (1681–1691 թթ.) հանգիստ գահակա»լում Մայր աթոռ սուրբ Էջմիածնում, եւ այդպիսով կանխվում է Հայոց եկեղեցուն սպառ»նացող աղետը։ Հայ ժողովրդի ողջ պատմության մեջ ազգային մտածողության ավելի լայնախոհ ու իմաստուն դրսեւորում, քան էջմիածնական միաբանների այս որոշումն է, ինձ հայտնի չէ։ Ինչո՞ւ է Սերժ Սարգսյանին թվում, թե հայ ժողովուրդն ընդունակ չէ, հանուն ազգային նպատակների, եւս մեկ անգամ նման լայնախոհություն եւ իմաստնություն դրսեւորելու։

Такое можно только в случае передела конституции и перехода на парламентское правление с последующими выборами в парламент.

На это СС не пойдёт - так как на самопожертвование он не готов, а другое ему не светит, слишком он застрял в криминальных делишках с хабыргать олигархами и в антиармянских заговорах с внешних сил.

Тоесть ЛТП предлагает СС отказаться от исполнения антиармянских заповедей внешних сил и в замен оставить право вершить дальше свои хабргать делишки по высасыванию денег из народа - тоесть получить откупную от армянского народа и перестать играть какую либо роль на международной арене.

voter
13 May 11, 18:22
Նոր համակարգ պետք չի, կա հին իրեն արդարացրածը - պառլամենտականը, որը ձևավորվել էր հայաստանում դեռ ԽՍՀՄ չգանդված ժամանակ ու կոմմունիստներն նախկին իշխանությունն էլ ներառյալ։ Բայց դե ԼՏՊն գորագույն խորհրդի նախագահ էր իսկ գործադիրը Վազգեն Մանուկյանն ու դա ԼՏՊի ու իր Վանոյա-Վազգենական ջանքերով քաքմեջ արվեց հավանաբար զուտ անձնական հետաքրքրություններից, որ ամբողջ իշխանությունը կենտրոնացվի մեկ անձի ձեռքում։

Հիմա հենց այդ քաքմեջ եղած համակարգը հայ ժողովրդի գլխին պատուհաս է դարձել, քնի որ նախագահի լծակի տիրանալով ու իրար մեջ կիսվելով առանձին վերցված ամեն կոդլ կարող է տիրել հայաստանին ու ոնց ուզելա ժողովրդի շինել։ Նախագահական համակարգից պառկամենտականի անցումը ՄԻԱՅՆ հեղափոխությամբ կարող է տեղի ունենալ և ոչ թե հերդական կամ արտահերթ ընտրություններով։

voter
18 May 11, 15:09
Սերժ Սարգսյանը եթե ուզի բարեփոխումներ անել, ապա առաջին հերթին ինքնազոհության պատրաստակամություն պիտի ունենա, քանի որ առաջին քայլը ԱԺի որակի, արժեքի ու կարևորության բարձրացման համար դա նախագահի աթոռին նստածի հնարավորությունների սահմանափակում կամ լավագույն դեպքում ընդհանրապես վերացում կնշանակի։

Պարզ ասած նա պիտի նախագահ կոչվածի իշխանությունը ու կարևորությունը հանձնի ԱԺին, որ ԱԺում նախագահին գովաբանող ու մուծվողների փոխարեն քաղաքական դեմքերի հայտնվելը ինչ որ իմաս ունենա։

Սահմանադրության հանրաքվե պետք է կազմակերպվի ու հնարավորություն տրվի հայ ժողովրդին լուծարել ԼՏՊ-Վանո-Վազգեն ու Սերժ Սարգսյանի կողմից ստեծած ու հայ ժողովրդի գլխին պատուհաս դարձած նախագահի պաշտոնը։

Եթե անցնենք պառլամենտական պետության արդեն չենք կարողանա մեզ թույլ տալ ունենալ բառադի պատգամավորներ ու հուսալ, որ դե նախագահը կա մի բան կանի....

ХичКОК
21 May 11, 13:38
http://www.livestream.com/1inam
тут трансляция из гажданского собрания который организовал Рафик

ХичКОК
25 May 11, 19:56
а чем не депютат этот господин?
орел ен)))

«Հայոց արծիվներ» հասարակական կազմակերպության Արմավիրի մարզային կառույցի ղեկավար Դավիթ Կիրակոսյանը երկու շաբաթ առաջ կալանավորվել է մաքսանենգ ճանապարհով (ծանրոցով) Հայաստան թմրանյութ ներկրելու մեղադրանքով:

Հանցագործությունը բացահայտել են ՀՀ ՊԵԿ մաքսային ծառայության աշխատակիցները: ՊԵԿ-ից մեր թղթակցին պարզաբանել են, որ դեպքը տեղի է ունեցել մայիսի 2-ին, իսկ Կիրակոսյանը կալանավորվել է մայիսի 12-ին: Արմավիրի «արծիվը» մեղադրվում է սուբոտեքս տեսակի թմրամիջոց պարունակող 210 հատ դեղահաբ ներկրելու մեջ, որը նրան ուղարկվել է ծանրոցով` Ֆրանսիայից: Հատուկ Սերժ Սարգսյանին սատարելու նպատակով ստեղծված «Հայոց արծիվներ» հասարակական կազմակերպությունը, որի նախագահն է ՀՀ սպորտի եւ երիտասարդության հարցերով փոխնախարար Խաչիկ Ասրյանը, հիմնադրվել է 2010-ի հունվարին:

ХичКОК
07 Jun 11, 20:02
«Այս պահին Ազգային ժողովի լուծարման բացարձակ իրավունք այլևս գոյություն չունի: Եթե մինչև 2005 թ. սահմանադրական բարեփոխումները նախագահը կարող էր ցանկացած պահի, միայն քաղաքական դրդապատճառներով լուծարել ԱԺ-ն, ապա 2005 թ. փոփոխություններից հետո պառլամենտի լուծարման հարցը հստակ սահմանված է Սահմանադրությամբ և հիմքեր այս պահին գոյություն չունեն»,- պատասխանելով արտահերթ ընտրությունների հավանականության վերաբերյալ հարցին, «Սիվիլիթաս» հիմնադրամի կազմակերպած «Հարյուր հարց, հարյուր պատասխան» քննարկման ընթացքում ասաց Արդարադատության նախարար Հրայր Թովմասյանը:

Նա նկատեց, որ եթե մարդիկ ուզում են հակասահմանադրական ճանապարհով արտահերթ ընտրություններ իրականացնել, ապա դա հնարավոր չէ:

«Իրավական ճանապարհ այսօր արտահերթ ընտրություններ անցկացնելու գոյություն չունի: Ես չեմ խոսում քաղաքական սոցիալական, տնտեսական խնդիրների մասին, կարծում եմ այս հիմքերը ևս չկան»:

Թովմասյանը նկատեց, որ մինչև ինչ-որ պահանջ դնելը քաղաքական ուժերը պետք է տեսնեին, թե որքանով են դրանք համապատասխանում Սահմանադրությանը:

ХичКОК
07 Jun 11, 21:56
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=06EVqn1iR1c#at=49,,,

voter
07 Jun 11, 23:34
«Այս պահին Ազգային ժողովի լուծարման բացարձակ իրավունք այլևս գոյություն չունի: Եթե մինչև 2005 թ. սահմանադրական բարեփոխումները նախագահը կարող էր ցանկացած պահի, միայն քաղաքական դրդապատճառներով լուծարել ԱԺ-ն, ապա 2005 թ. փոփոխություններից հետո պառլամենտի լուծարման հարցը հստակ սահմանված է Սահմանադրությամբ և հիմքեր այս պահին գոյություն չունեն»,- պատասխանելով արտահերթ ընտրությունների հավանականության վերաբերյալ հարցին, «Սիվիլիթաս» հիմնադրամի կազմակերպած «Հարյուր հարց, հարյուր պատասխան» քննարկման ընթացքում ասաց Արդարադատության նախարար Հրայր Թովմասյանը:

Նա նկատեց, որ եթե մարդիկ ուզում են հակասահմանադրական ճանապարհով արտահերթ ընտրություններ իրականացնել, ապա դա հնարավոր չէ:

«Իրավական ճանապարհ այսօր արտահերթ ընտրություններ անցկացնելու գոյություն չունի: Ես չեմ խոսում քաղաքական սոցիալական, տնտեսական խնդիրների մասին, կարծում եմ այս հիմքերը ևս չկան»:

Թովմասյանը նկատեց, որ մինչև ինչ-որ պահանջ դնելը քաղաքական ուժերը պետք է տեսնեին, թե որքանով են դրանք համապատասխանում Սահմանադրությանը:

Էտ նոր բանա, իրավական սահմանադրական պրինցիպներով խոսելը։

Հանրապետության Նախագահը Ազգային ժողովի նախագահի կամ վարչապետի առաջարկությամբ կարող է արձակել Ազգային ժողովը, եթե՝
ա) Ազգային ժողովը հերթական նստաշրջանի երեք ամսվա ընթացքում որոշում չի կայացնում կառավարության որոշմամբ անհետաձգելի համարվող օրենքի նախագծի վերաբերյալ.
բ) հերթական նստաշրջանի ընթացքում Ազգային ժողովի նիստերը երեք ամսից ավելի չեն գումարվում.
գ) հերթական նստաշրջանի ընթացքում Ազգային ժողովը երեք ամսից ավելի իր կողմից քննարկվող հարցերի վերաբերյալ որևէ որոշում չի կայացնում:

Եթե մանդատները վայր դնի ԱԺի այնքան պատգամավոր, որ այլևս քվորումներ նիստեր անցկացնելու համար հնարավոր չլինի ապահովել, երեք ամսվա անգործության պատճառով ԱԺն ենթակա է ցրման....

voter
09 Jul 11, 01:16
1995–ին պառլամենտական պետություն նախատեսող Սահմանադրությունը նախագահի ու ԱԺ–ի կողմից ընդունելի չէր, ինչու էլ նման սահմանադրության տարբերակ չի ներկայացվել հանրությանը

http://www.youtube.com/watch?v=Vij_HCd4GhY

ХичКОК
09 Jul 11, 02:09
конкурс тупой и еще тупее

«Հայաստանը իր անկախության քսանամյակի շեմին կանգնած է օրհասական դարձած արտագաղթի խնդրի, Արցախի ոչ հայանպաստ լուծման հեռանկարի եւ բազում սոցիալական հարցերի առաջ»:

Ազատության հրապարակում այսօր երեկոյան «Ժառանգության» կուսակցության հրավիրած հավաքի ընթացքում, ելույթ ունենալով մի քանի տասնյակ հավաքվածների առաջ, ասաց կուսակցության առաջնորդ Րաֆֆի Հովհաննիսյանը: Նա նշեց «ռազմավարական գործընկեր համարվող» Ռուսաստանի` արտագաղթը խթանող գործունեության մասին, ինչպես նաեւ` խոսեց կազանյան հանդիպումից առաջ եւ հետո հայկական երկու պետությունների առաջ կանգնած մարտահրավերների մասին:

«Ազատագրված տարածքների ԼՂՀ պատկանելությունը չպետք է կասկածի տակ դրվի հայաստանյան իշխանությունների կողմից: Գործող նախագահը պարտավոր է բացահայտել Կազանում առկա փաստաթղթի, ինչպես նաեւ, այսօր արտգործնախարար Լավրովի բերած ուղերձի մանրամասները», - շեշտեց Հովհաննիսյանը:
Լրագրողների հետ զրույցի ընթացքում անդրադառնալով որոշ սոցիոլոգիական հարցումների տվյալներին, համաձայն որոնց` Ժառանգության ներկայությունը հաջորդ խորհրդարանում հարցականի տակ է դրված, կուսակցության ղեկավարը նշեց, թե հարգում է տարբեր վերլուծությունները:
«Եթե մենք որոշենք մասնակցել առաջիկա ընտրություններին, ապա հաղթական արդյունքի կհասնենք, եւ կկրկնապատկենք մեր ներկայությունը խորհրդարանում», - ասաց Հովհաննիսյանը:
Ի պատասխան «Ա1+»-ի թղթակցի հարցի, թե հնարավոր է կուսակցությունը չմասնակցի 2012 ընտրություններին, Հովհաննիսյանը նշեց, որ որոշակի պայմաններում կուսակցությունը որոշում կկայացնի ըտրություններին մասնակցելու «ձեւի ու բովանդակության» վերաբերյալ:
"Իշխանություններն ասում են, թե հաջորդ ընտրությունները բոլորովին այլ որակի են լինելու, քան նախորդները: Եթե դրա կամքն իսկապես կա, ապա հիմիկվանից պետք է ընտրությունների բոլոր մասնակիցներն ունենան հավասար մեկնարկային հնարավորություններ», - ասաց Հովհաննիսյանը:
Մանրամասնելով` նա հավելեց, որ դա նշանակում է լրատվամիջոցներից օգտվելու հավասար հնարավորություններ, կուսակցությունների միանման «ֆինանսական առաստաղ», իշխող կուսակցությունը պետք է հանի իր բոլոր գրասենյակները քաղաքային, գյուղական հանրային բոլոր շենքերից, նախընտրական շրջանում պետք է հրաժարական տան ընտրական գործընթացներին մասնակցող բոլոր պաշտոնյաները, բուհական հոգաբարձուների խորհուրդներից պետք է հեռանան բոլոր բարձրաստիճան պաշտոնյաները:
«Այլապես, ընտրությունները կանխավ կարելի է համարել ոչ արդարացի: Եթե մենք այդ մեկնակետին չհասնենք, մենք կկայացնենք համապատասխան որոշում», - նշեց պարոն Հովհաննիսյանը:
Նա հայտնեց նաեւ, որ քաղաքացիների հետ նմանատիպ հանդիպումների շարք է կազմակերպվելու նաեւ մարզային քաղաքներում ու գյուղերում:

voter
23 Sep 11, 17:02
Քննարկումները թեմայով նորից աշխուժացել են
http://www.azatutyun.am/content/article/24336565.html

brat_eu
23 Sep 11, 23:33
Քննարկումները թեմայով նորից աշխուժացել են
http://www.azatutyun.am/content/article/24336565.html

Yes Sir_ voter...;)

voter
02 Oct 11, 23:38
Ասում են (https://twitter.com/#!/unzippedblog/status/120544671855411200)ԼՏՊն պատրաստվում է վաղն իրեն levonpresident2008@gmail.com հասցեով ուղղարկված հարցերին պատասխանի։

1st president, opposition leader LTP will have Q&A on 3 Oct #libertysquare 6.30pm Send your questions levonpresident2008@gmail.com

Միգուցէ սպամ հարձակում չի ու իրականում ԼՏՊ իսկապես հարցու պատասխան է անելու ամեն դեպքում ուղարկեցի հարցն այս թեմային առնչվող

Իմաստ ունի արդյոք մնալ պրեզիդենտական համակարգով երկիր, ու հա հուսալ թե մի օր մի սասունցի դավիթ կհայտնվի կդառնա պրեզիդենտ սաղ հարցերը կլուծի...

Նորմալ դեմոկրատական երկրներն ու նույնիսկ նոր հեղափոխություն արած Եգիպտոսն, Տունիսն ձգտում են պառլամենտական պետության։

Համոզված եմ, որ և այսօրվա իշխանության և ընդիմության և երրորդ ուժերի և սփյուռքի ևյլ ևյլ բոլորի հրաժարվելը պրեզիդենտի պաշտոնով Հայաստանը կարգի բերելու հավակնություններից կարող է հանգեցնել համավասարակշռված ու հանգիստ իրավիճակի։

Պառլամենտական իշխանական համակարգի տեպքում, բոլորը նույնիսկ հաբռգած, դոդած, սերժանտացածների գոյությունը կլինի դեմոկրատիայի մաս, եթե նրանք իրենց էլէկտորատին գտնեն ու ընտրվեն....

brat_eu
19 Oct 11, 03:14
Ba izur chen asel´´ dodikic inch mtacelakerputyun kspasvi...;)

Ռոբերտ Քոչարյանը վերադարձի բարոյական և քաղաքական իրավունքն ունի

16:14 - 03.10.2011

ԲՀԿ նախագահ Գ. Ծառուկյանը ծավալուն հարցազրույց է տվել www. zham. am լրատվական-վերլուծական կայքին, որտեղ պատասխանել է հասարակությանը հուզող բազմաթիվ հարցերի:
- Պարոն Ծառուկյան, Единая Россия -ի համագումարին Ձեր մասնակցությունը և Մոսկվայում ունեցած հանդիպումները տարբեր մեկնաբանությունների և կանխատեսումների տեղիք են տվել: Ինչպես կբնութագրեք Դուք Ձեր հարաբերությունները ռուսական քաղաքական վերնախավի հետ:
- Ես` որպես ԲՀԿ նախագահ, մասնակցում էի Единая Россия–ի համագումարին ռուսական կողմի հրավերով, և այստեղ ոչ մի զարմանալի բան չկար, որովհետև Դուք գիտեք, որ ԲՀԿ-ի հիմնական գործընկեր – կուսակցությունը Ռուսաստանում հենց Единая Россия–ն է: Եվ ես կարծում եմ, որ մեր երկու կուսակցությունների լավ հարաբերությունները միմիայն կնպաստեն մեր երկու երկրների հարաբերությունների է'լ ավելի զարգացմանը:
- Իսկ ինչ եք կարծում, ինչո՞վ էր պայմանավորված Պուտինի վերադարձը, և ի՞նչ ազդեցություն դա կունենա Հայաստանի վրա:
- Ռուսական քաղաքական վերնախավի համար դա անսպասելի իրադարձություն չէր, քանի որ բոլորն են հասկանում, որ հենց նրա ժամանակ էր, որ Ռուսաստանը դուրս եկավ 90-ականներից եկած խորը ճգնաժամից, և կարողացավ կանգնեցնել չեչենական պատերազմը` կայունությունը վերականգնելով այդ երկրում: Ինչ վերաբերում է մեզ, ապա ես կարծում եմ, որ նրա վերադարձը միմիայն դրական ազդեցություն կունենա մեզ համար, թե հայ – ռուսական հարաբերությունների զարգացման, և թե ղարաբաղյան խնդրի կարգավորման տեսակետներից:
- Շատերը Պուտինի վերադարձի հետ կապում են նաև Ռոբերտ Քոչարյանի հնարավոր վերադարձը մեծ քաղաքականություն, որը, ի դեպ, չբացառեց նաև 2-րդ նախագահը` իր վերջին հարցազրույցում: Ի՞նչ կասեք այդ մասին:
- Ես զարմանում եմ, որ անկախության 20-րդ տարեդարձը նշող հասարակությունը այդպիսի պարզունակ հետևություններ է անում: Կարծում եմ, որ ժամանակն է, որ մենք հոգեբանորեն էլ մեզ անկախ զգանք, հակառակ դեպքում լիարժեք պետականություն չենք կառուցի: Իսկ ինչ վերաբերում է 2-րդ նախագահի հնարավոր վերադարձին, ապա նա դրա բարոյական և քաղաքական իրավունքն ամբողջովին ունի:
- Ինչպիսի՞ն են Ձեր հարաբերությունները գործող նախագահի հետ:
- Շատ նորմալ և աշխատանքային:
- Ինչպիսի՞ն է Ձեր վերաբերմունքը այն երկխոսության գործընթացին, որը գնում է ՀԱԿ-ի և իշխանությունների միջև:
- Ես կարծում եմ, որ երկիրը ցնցումներից զերծ պետք է պահել: Ես ողջունում եմ և գործող նախագահին, և 1-ին նախագահին, որ երկրի կայունությունը կարողացան վեր դասել ամեն ինչից, և մեզ մոտ չկրկնվեցին ոչ ադրբեջանական, ոչ էլ վրացական սցենարները: Հիշենք, թե այդ երկրները երբ կորցրեցին իրենց տարածքները...
- Պարոն Ծառուկյան, երկրում առկա է մի տեսակ հոռետեսական մթնոլորտ, շատերը հեռանում են երկրից, մյուսները նյարդայնացած են, և այս ամենը տեղափոխվում է քաղաքական դաշտ: Ինչպե՞ս կարելի է փոխել այս իրավիճակը:
- Դուք ճիշտ նկատեցիք, մենք դարձել ենք նյարդային և դառնացած ազգ: Բնականաբար, այս վիճակը պետք է փոխել: Պետք է փոխել վիճակը մեր քաղաքական, հասարակական դաշտում: Ատելությունն իրար նկատմամբ պետք է փոխարինվի հանդուրժողականությամբ և հարգանքով միմյանց նկատմամբ: Մենք բոլորս պետք է հասկանանք, որ առանց համախմբման չենք կարող այս վիճակից դուրս գալ: 2012 թվականը պետք է դառնա Հայաստանի համար լավատեսության, իրար նկատմաբ հարգանքի, բարգավաճման տարի:
- Իսկ ի՞նչ է պետք դրա համար:
- Շատ քիչ բան, մեր պրոբլեմների 20-25%-ը գտնվում է մակերեսի վրա: Ուղղակի պետք է տնտեսությունը զարգացնել ոչ թե պարզունակ «գրքային» սխեմաներով, այլ իրական կյանքի փորձը հաշվի առնելով: Մարդիկ այսօր վատ են ապրում, էլ ինչու ենք մենք լրացուցիչ արհեստականորեն վատթարացնում նրանց պայմանները: Հայ մարդը պետք է կարողանա ընտանիք կազմել, տուն պահել: Հայերը ամբողջ աշխարհին ապացուցել են, որ գործունյա են: Ամերիկայում, Ռուսաստանում, Եվրոպայում հայերը հիմնականում գործարար են, աշխատասեր: Մենք էլ Հայաստանում այնպիսի պայմաններ ստեղծենք, որ մարդը մնա Հայաստանում, աշխատի, ոչ թե այնքան նեղենք, որ թողնի նեղացած գնա երկրից: Դրա համար անհրաժեշտ է մեր աշխատող մարդկանց ձեռքերն ազատ թողնել: Պետությունն այսօր դեռ շատ բան չի կարող անել, որովհետև այդքան հարուստ չէ: Սակայն գոնե պետք է չխանգարի նաև կրպակի տիրոջը, խանութի առևտրականին, փոքր արտադրամաս ունեցողին, որ նրանք ոտքի կանգնեն, կայանան և իրենց հարկերով հարստացնեն նաև պետությունը: Իսկ եթե ձու բերող հավին մորթենք, այլևս ձու էլ չի լինի: Մի՞թե ակնհայտ չէ այս ամենը:
- Ի ՞նչ եք անում Դուք` մարդկանց կյանքը թեթևացնելու համար:
- Նախ ասեմ, որ սա մեկ մարդու խնդիրը չէ, մարդկանց կյանքի որակը կրկին փոխելու համար պետական մոտեցում է պահանջվում: Իսկ իմ կողմից նշեմ, որ ես անընդհատ հանդիպումների և շփման մեջ եմ հասարակության ամենալայն շերտերի հետ: Դրանք չափազանց կարևոր և հեռանկարային հանդիպումներ են: Հաշվի առնելով այսօրվա սոցիալական ծանր իրավիճակը` ես մեծացրել եմ աջակցությունս «Ծառուկյան» բարեգործական հիմնադրամին, ընդլայնել ենք ծրագրերը, եւ գոնե այդպես փորձում ենք օգնել մարդկանց:
- Ինչպե՞ս եք պատրաստվում գալիք խորհրդարանական ընտրություններին:
- Ես նշեցի, որ մեր երկրում վիճակը այնպիսին է, որ ոչ ոք միայնակ չի կարող Հայաստանը դուրս բերել այս իրավճակից: Մեզ օդի ու ջրի պես անհրաժեշտ է ոչ թե մեխանիկական, այլ բովանդակային համախմբում, և այդ իմաստով մենք չպետք է փնտրենք ներքին թշնամիներ: Կոնկրետ «Բարգավաճ Հայաստանն» իր առջեւ խնդիր է դրել այդ համախմբողի դերը ստանձնել, որպեսզի 2012 թվականին մենք իրավամբ կարողանանք դնել նոր Հայաստանի բարգավաճման հիմքը:
- Գալիք ընտրություններին Բարգավաճ Հայաստանը պատրաստվում է միայնա՞կ մասնակցել, թե՞ կոալիցիայի միասնական ցուցակով:
- Ես մի քանի անգամ նշել եմ, որ «Բարգավաճ Հայաստանը» միայնակ է գնալու ընտրություններին` ձեւավորելով սեփական ցուցակը: Մյուս կողմից, ես կրկին ուզում եմ շեշտել, որ այս վիճակից դուրս գալու համար երկրին անհրաժեշտ է ավելի մեծ կոնսոլիդացիա, համախմբում, քան նույնիսկ այսօրվա կոալիցիան է: Հավատացեք, որ երկիրը այս վիճակից դուրս բերելու համար մենք պետք է ստեղծենք այնպիսի մթնոլորտ, որտեղ չեն լինի թշնամիներ և հակառակորդներ: Եվ կոնկրետ ես համոզված եմ, որ սա է իրականությունը և շարժվելու եմ հենց այդ սկզբունքով:
- Ո՞ւմ է պաշտպանելու ԲՀԿ-ն նախագահական ընտրություններում:
- Սկզբում խորհրդարանական ընտրություններն են: Դա հիշեք: Ի դեպ, ես այս հարցին, ամիսներ առաջ կեսկատակ- կեսլուրջ պատասխանել եմ` «այդ մասին հաջորդ դասին». Պատասխանը մնում է ուժի մեջ:

voter
20 Oct 11, 01:22
Ba izur chen asel´´ dodikic inch mtacelakerputyun kspasvi...;)

Մտածելակերպը Ծառույանի հետ կապ չունի, դա հայ ժողովրդի այն մասի մտածելակերպն է, ով պուտին ձյաձյաին ամեն կերպ պատրաստ ա ծախվի, հայաստան, տուն տեղ, կնիկ մեր հետը...

Ցավոք սրտի նման զանգվածը դեռ մեծ է, քանի որ ռուսաստան արտագնա աշխատանքի հույսին շատ ընտանիքներ են գոյատևում հայաստանում ու դեռ երկար են պատրաստ ռուսների դեմ չոքած ապրել, զատո կուշտ, քան հպարտ, հոտնկայս, բայց աղքատ ու սոված...

brat_eu
01 Nov 11, 23:21
Karen. H.

Ինչ է կատարվում Հայաստանում
2011-11-01 14:11:49

Տեղափոխություններ ուժային համակարգում, մինչ այդ վարչապետի կիսաձայն հոխորտանք ու մեկ օր անց լիաձայն շտկումներ / ներողության հասնող/, հաջորդ օրերին վարչապետին որպես ՀՀԿ “ դեմք” և հաջորդ վարչապետ կարգելու արարողություն`տնտեսական կոնֆերանսի տեսքով, հետո ԲՀԿ ղեկավարի տարընթերցումների տեղիք տվող հարցազրույց: ԵՎ վերջապես իշխանական հայտնի խողովակներով ապագա պաշտոնանկությունների մասին արտահոսքեր և արդեն կայացած իրադարձությունների վերաբերյալ ուղղորդված մեկնաբանություններ:

Իշխանությունը պատրաստվում է ընտրությունների

Ս. Սարգսյանի թիմը պատրաստվում է հերթական խորհրդարանական ընտրությունների: Սա չափազանց տրամաբանական և սպասելի քայլ է: Ու նա սկսել է ուժերի մոբիլիզացիա: Իրավապահ կառույցներ, վարչական ռեսուրսներ և այլն: Այդպես անում են բոլոր իշխանությունները: Սկզբում, վարչապետ Տ. Սարգսյանին պատվիրելով հարձակվել ԲՀԿ-ի վրա, հույս կար միանգամից կոտրել գործընկերոջը. Սա ինչ-որ իմաստով հետախուզական մարտ էր: Հաջորդ օրերի ԲՀԿ-ի զուսպ կոշտությունը փոխեց Բաղրամյան 26-ի մարտավարությունը: Վարչապետը հերքեց ինքն իրեն, ու ոչ մեկ անգամ ու ամեն անգամ հայտնվելով խղճալի վիճակում: Օպերացիան փրկվեց , բայց դրա գինը վարչապետի անձնական արժանապատվությունն էր:

Հաջորդ օրերին խնդիր դրվեց իրավիճակը մեղմող ձևակերպումներ պոկել Ծառուկյանից: Եվ դա հաջողվեց: Դա փաստ է: Իշխանական քարոզչամեքենան անցավ իր գործին: Գործի շարունակությունը վերցնելով իր վրա: Ահա այստեղ է , որ պետք է մեկ վայրկյան կանգ առնել: Ծառուկյանի փոխզիջումային տեքստում չկա.

1. Միասնական ցուցակով ընտրության գնալու խոստում
2. Նախագահական ընտրություններում Ս. Սարգսյանին աջակցելու խոստում
Իսկ իշխանությանը հենց այս կետերն են պետք: Մնացածը` կրկնություն է:

Ընդդիմությունը պատրաստվում է իշխանափոխության
Վերջին հանրահավաքում Լ. Տեր-Պետրոսյանի ելույթը նոր էջի սկիզբն էր: Հաջորդած քաղաքագիտական վերլուծությունները վկայում են, որ քայլը հաջողված էր: Տնտեսական խայտառակ ֆոնին թավշյա հեղափոխություն անելը անհամեմատ հեշտ է: Հանուն արդարության ընդունենք, որ 2008-ին տնտեսական վիճակը, մթնոլորտը և քաղաքացիների սոցիալական վիճակը լրիվ այլ էր: Այս պայմաններում տնտեսական վատթարագույն վիճակի հիմնական պատասխանատուին` Տ. Սարգսյանին դարձնել իշխանության կուսակցության` ՀՀԿ-ի, թիվ 1 դեմքը, էլ ավելի է հեշտացնում իսկական համաժողովրդական շարժում կազմակերպելու գործը: Պետական համակարգը 2008-ինը չէ: Պետական համակարգը չի հասկանում թե ինչ է կատարվում իր ներսում: Իսկ երբ չի հասկանում, սկսում է չվստահել, տատանվել: Իր շարժման հիմքում դնելով “ Հայաստանն առանց Սերժ Սարգսյանի” կարգախոսը, Լ. Տեր-Պետրոսյանը առավելագույնս պարզեցնում է իր դիրքորոշումը և դառնում հասկանալի հասարակության համար:

3+1

Հայաստանում կա երեք նախագահ ` Լ. Տեր-Պետրոսյան, Ռ. Քոչարյան, Ս. Սարգսյան: Մենք կարող ենք նրանց համակրել, ատել, համագործակցել կամ դատել, բայց չընդունել այս փաստը չենք կարող: Վերջին կես տարվա ընթացքում քաղաքական դաշտում ձևավորվել է ևս մեկ կարգավիճակ. Գ. Ծառուկյանը թեև նախագահ չի եղել, բայց իրադարձությունների և օբյեկտիվ իրականության շնորհիվ դարձավ “Մեծ չորսնյակի” լիիրավ անդամը: Պետական բարձրաստիճան պաշտոնյաները` վարչապետ, ԱԺ նախագահ, ուժային նախարարներ այս դժվարին ժամանակահատվածում չկարողացան պահպանել ազդեցիկ անհատի կարգավիճակը: Հայաստանում միշտ եղել են զգալի ազդեցությամբ բարձրաստիճան անհատներ, որոնք ապահովել են իշխանության ներսում տարբեր կարծիքներ և հետևաբար որոշակի հավասարակշռություն: Լևոն Տեր- Պետրոսյանի օրոք դրանք էին Վազգեն Սարգսյանը, Վանո Սիրադեղյանը, Հրանտ Բագրատյանը, Էդվարդ Եգորյանը: Ռոբերտ Քոչարյանի օրոք` Սերժ Սարգսյանը, Անդրանիկ Մարգարյանը, Արթուր Բաղդասարյանը, Հրանտ Մարգարյանը : Սերժ Սարգսյանի օրոք` ցավոք այդպիսի գործիչներ չկայացան, քանզի գործող նախագահը դժվար է ընկալում իրավամբ գործընկերային հարաբերությունների գաղափարը, որից էլ առաջանում է համատարած կասկածի և անվստահության մթնոլորտ:

Սակայն այսօր, հանգամանքների բերումով, իշխանության բուրգում միակ մարդը, որին հաջողվել է ստանձնել այս դերը, դա Գագիկ Ծառուկյանն է, և 3+1 ֆորմատի ձևավորումը դարձել է օբյեկտիվ իրականություն: Բայց, այս ֆորմատում նախագահներից միակը, որն ունի ֆորմալ իշխանություն, դա Սերժ Սարգսյաննէ: Սա չափազանց նուրբ դետալ է, որը միևնույն ժամանակ ամենակարևորն է: Ս. Սարգսյանը ասում է` “իշխանությունը ես եմ”, Լ. Տեր-պետրոսյանն ասում է” եթե իշխանությունը ընդամենը մեկ մարդ է, ապա մենք ճիշտ պահին հեշտությամբ այն կվերցնենք”, Ռ. Քոչարյանն ասում է” ես կամ, իմ ժամանակ ժողովուրդը լավ էր ապրում, բայց մնացածը չեմ ասի”, Ծառուկյանն ասում է.” Ես իշխանություն չեմ, ես արմատական ընդդիմություն չեմ, բայց առանց ինձ հարցերը չեն լուծվի, ու ես չեմ պատրաստվում որևէ մեկի նահատակ խաղալիքը դառնալ”:

Սա է իրականությունը, որը ենթադրում է զարգացումների մի քանի հիմնական սցենարներ, բայց սա նաև այն իրականությունն է, որը դեռևս թույլ է տալիս անցնցում, անարյուն լուծումներ, ինչը այսօրվա Հայաստանի հետագա զարգացման համար թերևս դառնում է ճակատագրական խնդիր:

voter
03 Jun 12, 02:51
Հայաստանը պետք է անցնի կառվարման խորհրդարանական համակարգի-Ր.Հովհանիսսանը Ժառանգության վերջին համագումարի ժամանակ...
Партия наследия примыкает к сторонникам постройки парламентского государства для Армении, как минимум об этом заявил Раффи Ованисян, что надо к следующим выборам уже иметь парламентское правление в Армении.

voter
23 Jan 13, 21:37
Վանո Սիրադեղյանն Նախագահի ինստիտուցիայի թուլության մասին «Դեղ չի մի անհատի վրա դնել հույսը։ Դեմիրճյան կլինի Վազգեն Մանուկյան, նախկին նախագահ ուրիշ անուններ էլ թվարկել տամ... Որովհետև Հայաստանի նման փոքր երկրում էս մեծ տերությունների շահերի էս թատերաբեմում, մեծ տերությունների գաղտնի ծառայությունների ձեռքը քրքրված Հայաստանում մի քաղաքական դեմքը միշտ կարաղա պարտվել, միշտ կարող են խեղդել մի դեմքին, դրա համար կոլլեկտիվ ջանք է պետք ինչպես ղարաբաղ կոմիտեի դեպքում էր»
http://youtu.be/wlWFXqGzlwc?t=11m30s

voter
23 Jan 13, 21:40
Հայաստանը պետք է հռչակվի խորհրդարանական հանրապետություն ----- փառք աստծո, վերջապես սկսվում ա......

http://youtu.be/aEbtoa0bo_I

Րաֆֆին ակընհայտ է դարձնում, որ իր համար նախագահի պաշտոնը ինքնանպատակ չէ այլ ժողովրդի համար կարևոր նպատակ իրականացնելու միջոց, ավելին նա այդ պաշտոնը ստանալով դրանից պատրաստվում է հրաժարվել այլ լուծարելով ու հայությանը պապայի սինդրոմից ազատելով։

Հիանալի քայլ ՁԻՈՎ, ՈՒՂՏՈՎ ու նույնիսկ ԷՇՈՎ, դե հիմա տեսնենք ընդիմադիր դաշնյակ, ՀԱԿ, ՀՌԱԿ ու մնացած բռակ կուսակցությունների թեկնածուները ինչ են արտասանելու, թե իրենք իչու համար են ուզում դառնալ նախագահ...
Բա որ ասում եմ այս ուղտը մի օր չոքելու է բոլորի դռանը․․․․

Բարգավաճ Հայաստան Կուսակցությունը միանում է պառլամենտական Հայաստանի ստեղծման գաղափարին
http://civilnet.am/2012/11/06/%D5%A2...1%D5%B6%D5%A1/

Սերժանտներ ջաններդ յուղեք։

Շատ հետաքրքիր է լինելու ԼՏՊի ու իր կողմնակիցների արձագանքը, նրանք պիտի անցնեն ասեղի ծակով ու հրաժարվեն նախագահ ունենալու գաղափարից - նեվերայատնի պյան ա․․․

voter
12 Apr 13, 21:54
Պառլամենտական Հայաստանն գալիս ա

Րաֆֆին Հովհաննիսյանն ուրբաթ 2013թ. Ապրիլի 19ին ժամը 18ին հրավիրում է բոլոր քաղաքական ուժերին ու ակտիվիստներին Անի հյուրանոց համազգային պայքարի ճակատի նիստի...

Первый шаг к парламентской Армении сделан - победивший реально на выборах президента Раффи Ованисян собирает заседание национальной борьбы 19 Апреля 2013г в гостинице Ани в Ереване

Наконец то намечаються действия и решения принятые не только на митингах и под криками

19 April 2013 most possible would be the first day when the parlamentary republic of armenia will make his fist steps into existance, on that day a real winner of persidential elections in February Raffi Hovhannisyan is calling to meeting for national front in Hotel Ani at 18:00