View Full Version : MER HAYRENIK
DODY GAGO
19 May 07, 16:40
Дорогие форумчане каждый из нас патриот свои родины.Что мы ценим в своей родине чем она особенна для нас?
Speechless
19 May 07, 16:46
Хех))
Сочинение надо писать?:shuffle:
DODY GAGO
19 May 07, 16:56
Сочинение надо писать?:shuffle:
Нет книгу
Oh, ketce Bargavatch Hatastan@ :rolleyes:
DeityGirl
19 May 07, 17:07
ну начнем с того, что мало кто считает себя патриотом.. а я, чйорт..даже не знаю, чем моя Родина особена для меня...я просто ее люблю..если говорить о Армении, то ведь там живут люди моей национальности, ты чувствуешь себя там среди своих и это оч приятное чувство..
Муза Воина
19 May 07, 17:46
Армения уникальна тем, что дала миру удивительную и к сожалению почти не исследованную по-настоящему культуру.
мы сами себя не знаем. а лично моя Армения это:
1Нарекаци, который считает себя худшим из людей, и говорит Богу о своем ничтожестве перед Ним - в этом осознание нашей человеческой малости и наше смирение
2 и от Нарекаци идет старик в деревне, который угощает таном незнакомого ребенка
3 армянский воин, продавший квартиру, чтобы отправить на фронт припасы
3 девочка, посадившая священный абрикос где-то у ручья
4 старушка в Эчмиадзине, что рассказывает приезжим историю этого камня и того дерева
5 Солнечный луч на старом хачкаре
6 Дидохтенц тун в Гюмри - единственный армянский музей, повященный старым аристократам
DeityGirl
19 May 07, 20:59
Армения уникальна тем, что дала миру удивительную и к сожалению почти не исследованную по-настоящему культуру.
мы сами себя не знаем. а лично моя Армения это:
1Нарекаци, который считает себя худшим из людей, и говорит Богу о своем ничтожестве перед Ним - в этом осознание нашей человеческой малости и наше смирение
2 и от Нарекаци идет старик в деревне, который угощает таном незнакомого ребенка
3 армянский воин, продавший квартиру, чтобы отправить на фронт припасы
3 девочка, посадившая священный абрикос где-то у ручья
4 старушка в Эчмиадзине, что рассказывает приезжим историю этого камня и того дерева
5 Солнечный луч на старом хачкаре
6 Дидохтенц тун в Гюмри - единственный армянский музей, повященный старым аристократам
веришь, прочитала и мурашки по коже...что я тут делаю:icon_cry3:
Муза Воина
20 May 07, 01:33
где ТУТ, джаники?
где ТУТ, джаники?
она из Софии)
Муза Воина
20 May 07, 01:37
вау! спасибо Кавказка! как си, момиче? всички хора на випарменията оттук нататок...
не тоскуй, джаники. той армении о которой я написала нет в армении реальной - она в моем сердце.и пока она в моем сердце, я могу найти ее в любой точке мира где есть СПЮРК а если ее нет в сердце, то не будет и на голове у Арарата
А я просто горда тем что ес хай эм,что родилась армянкой,потому что есть чем гордиться!
и как мне кажется Родину можно любить хотя бы просто за то,что это твоя Родина=)
В армянские глаза взглянуть боюсь,
В них столько горя и печали.
Я за народ Армении молюсь,
Чтоб горя большего не знали.
Бежав от пламени войны
Частичку Родины с собой забрали,
Глаза тоскуют, столько в них любви
Они судьбу Армении в себя вобрали.
Дудук поет, печаль плывет
Из темных глаз слеза стекает.
И стонет Арарат по Родине своей
Когда домой вернется – он не знает.
Ведет застолье тамада,
По кругу - чаша терпкого вина,
Идет неспешный разговор,
Потом веселье и задор.
Играет нежно кяманча,
Ей вторит громкая зурна,
Мужчины в танце пламенном идут,
А женщины - как лебеди плывут.
Горжусь, Армения тобой
Культурой древней и седой,
Ты первой христианство приняла,
И вера сильная тебя спасла.
Я вот эту -точнее ту АРМЕНИЮ люблю и обожаю:)
http://viparmenia.com/vb/images/vipstatusicon/user_online.gif http://viparmenia.com/vb/images_ru/report.gif (http://viparmenia.com/vb/report.php?p=37453) http://viparmenia.com/vb/images_ru/post_thanks.gif (http://viparmenia.com/vb/post_thanks.php?do=post_thanks_add&p=37453)
HayArtsiv
20 May 07, 20:46
Что мы ценим в своей родине чем она особенна для нас?
ppzi asem..
DODY GAGO
20 May 07, 20:49
ppzi asem..
ppzelem arxain karas ases
HayArtsiv
20 May 07, 21:01
ppzelem arxain karas ases
ay es mer himikva ppzats vichak@ esorva Hayastani demqna..!! :smiles:
DODY GAGO
20 May 07, 21:06
Erevi hayastanum chat ches ehel
HayArtsiv
20 May 07, 21:09
Erevi hayastanum chat ches ehel
inchic entadrir?? :blink:
DODY GAGO
20 May 07, 21:13
inchic entadrir?? :blink:
Ko ppzac vichakic
Ko ppzac vichakic
:I HETAQRQIR YENTDRUTIUNER:I
@TENC ALW EREVUMA IRA PPZAT VICHAK@
HayArtsiv
20 May 07, 21:25
Ko ppzac vichakic
xi vonc en aveli chisht ppzum?? :haha1:
DODY GAGO
20 May 07, 21:35
xi vonc en aveli chisht ppzum?? :haha1:
Cgidem ape eti du pti imanas te du ches steh amena chicht ppzoh then.:haha1:
HayArtsiv
20 May 07, 21:39
zgum es, vor arden chaperd ancnum es??
:I CHAPAVOR PAHI QEZ LEZWITEL ZAMOK DIR
В армянские глаза взглянуть боюсь,
В них столько горя и печали.
Я за народ Армении молюсь,
Чтоб горя большего не знали.
Бежав от пламени войны
Частичку Родины с собой забрали,
Глаза тоскуют, столько в них любви
Они судьбу Армении в себя вобрали.
Дудук поет, печаль плывет
Из темных глаз слеза стекает.
И стонет Арарат по Родине своей
Когда домой вернется – он не знает.
Ведет застолье тамада,
По кругу - чаша терпкого вина,
Идет неспешный разговор,
Потом веселье и задор.
Играет нежно кяманча,
Ей вторит громкая зурна,
Мужчины в танце пламенном идут,
А женщины - как лебеди плывут.
Горжусь, Армения тобой
Культурой древней и седой,
Ты первой христианство приняла,
И вера сильная тебя спасла.
Я вот эту -точнее ту АРМЕНИЮ люблю и обожаю:)
Хороший стих джана:hi:
Хороший стих джана:hi:
ПАсиб)хоть кто то разрядил интересную тему-ппэзум-чи ппэзум)))))))
HayArtsiv
20 May 07, 23:19
ПАсиб)хоть кто то разрядил интересную тему-ппэзум-чи ппэзум)))))))
:smiles:
Муза Воина
22 May 07, 03:13
И все-таки, брат, она вертится! айсорва ппзац айреникум менк уненк айнписи интеллигент еридисарднери вар бруецк ворэ аранц чапазанацнлу - чаренци ев исаакяни жарангн э. ев ете да хнаравор э ынданур интеллектцал цанр вичакум (нкати унем энданур крдутян нвазумы еритасардутян шрданакнерум бле и патчаров) карох ем асель - мы еще скажем свое слово. и уже его говорим
Муза Воина
22 May 07, 03:15
фуди режимов просто шутка:
дасавандум ем ми шарк актуал арарканер. эндворум: ткель-мрелу тесутюн, ппзелу практика, хабргелу верчин технологианеры. харцнель тикин Маргоин (Варданикнерин 20 токос зехч) (с) Муза
ppzi asem..
:lol: Mera es.......... plavnies pzzum te vonts?:lol:
Горы Армении! Родные мои! Разве забуду, как на камнях вырастают цветы! Пахнущий снегом воздух пронизан лучами щедрого солнца, наполнен струящейся музыкой быстрых ручьёв, щебетом птиц. По пояс в душистых травах Ваши сочные луга. От утренней зари до темноты неутомимо сменяют друг друга живые краски.
Засмотришься - и сердце до боли наполняется восторгом. Хочется стать великаном, чтобы охватить взглядом всю эту красоту, быть достойным её.
Горы Армении! Вы непримиримы к трусости. Неприступно - холодны для непосвящённых. Сдержаны, по-своему ласковы, с каждым поворотом дарите людям необычное. С каждой вершины открывается необыкновенное.
Проникшись увиденным, убеждаешься, - Вы рождены, чтобы оградить мир от всего жалкого. Вы существуете, чтобы поднять человека выше.
Разлучившись с Вами, начинаешь жить неизъяснимой тоской, грустью потери. Растёт непреодолимое желание найти те краски, ту красоту, тот дух, что Вы дарите людям.
О, Горы Армении - наша любовь и боль, горб и защита Земли нашей
:clap:
Горы Армении! Родные мои! Разве забуду, как на камнях вырастают цветы! Пахнущий снегом воздух пронизан лучами щедрого солнца, наполнен струящейся музыкой быстрых ручьёв, щебетом птиц. По пояс в душистых травах Ваши сочные луга. От утренней зари до темноты неутомимо сменяют друг друга живые краски.
Засмотришься - и сердце до боли наполняется восторгом. Хочется стать великаном, чтобы охватить взглядом всю эту красоту, быть достойным её.
Горы Армении! Вы непримиримы к трусости. Неприступно - холодны для непосвящённых. Сдержаны, по-своему ласковы, с каждым поворотом дарите людям необычное. С каждой вершины открывается необыкновенное.
Проникшись увиденным, убеждаешься, - Вы рождены, чтобы оградить мир от всего жалкого. Вы существуете, чтобы поднять человека выше.
Разлучившись с Вами, начинаешь жить неизъяснимой тоской, грустью потери. Растёт непреодолимое желание найти те краски, ту красоту, тот дух, что Вы дарите людям.
О, Горы Армении - наша любовь и боль, горб и защита Земли нашей
HayArtsiv
23 May 07, 18:40
И все-таки, брат, она вертится! айсорва ппзац айреникум менк уненк айнписи интеллигент еридисарднери вар бруецк ворэ аранц чапазанацнлу - чаренци ев исаакяни жарангн э. ев ете да хнаравор э ынданур интеллектцал цанр вичакум (нкати унем энданур крдутян нвазумы еритасардутян шрданакнерум бле и патчаров) карох ем асель - мы еще скажем свое слово. и уже его говорим
etenc eritasardner@ shat ahavor vichakum en hima Hayastanum!!
henc vercnenq miayn ayn past@, vor sovorox erexaner@, dasaranum, kursum, kam aylur - misht tsitsaxi ararkayi en veratsvum..
hima tgitutyunna hargi..
u voch miayn bleyanner@, ayl aysor el - ericyannern en kextotum hay krtutyan mej!!
te es 10 tarum aveli qich ban em sovorel, inch vor himikva erexeq@ piti 12 tarum sovoren??
te orenq@, vor dprocic heto txaner@ arden iravunq chunen BUH @ndunvelu, minchev zin.tsarayutyan vkayakan chunenan, te en past@, vor ete HH qaxaqacin cankutyun uni otarerkrya BUH @ndunvelu - petq e 3 mln dram grav dni, ev et stana paymanov, vor avarteluc heto kveradarna azat-axmax hayreniq, ktsarayi, ev nor miayn iravunq kstana et vercnel ir gumar@, grav drats tun@, kam inch vor mi urish ban - ham@ndhanur ujerov tsarayum en hay inteligenciayi zargacman@..
..da der aranc hashvi arnelu, te minchev inq@ sovori, het ga, heto tsarayi - qani tari kancni, u qani karavarutyun kpoxvi, u inch djvarutyamb inq@ kkaroxana et stanal ed 3 mln@ - ete stana iharke..
Hayastanum inteligencian miayn maqarum e, u vax@ menq poxarinox serund chenq talu mer dasaxosnerin, dasatunerin kam gitutyan bnagavarum ashxatox ayl andzanc!!
menq btanum enq!!
but mardkanc hotin aveli hesht e karavarel!!
hay inteligencian arden ancav patmutyan girk@ - da mardik ein, ovqer psheri vra ein pahum amboxj SSHM-@, isk hima, nrancic shater@, i cuyc e hanel ashxarhin Hayi kerpar@.. ayn kerpar@, vor@ menq inqners enq bnajnjum, u vax@ el edpisi azg chi linelu!!
inchqan el tarorinak tva - voch mi qochvor cex, dareri @ntacqum, chkaroxacav kotrel Hay mtavorakani ujn u havat@..
bayc da hajoxvec mez - hayeris!!
kecce Hayastani Hanrapetutyun@!!!
DODY GAGO
23 May 07, 22:28
МОЕЙ РДИНЕ
Отчизна, к склону твоему
Весенней розой льну,
К родгому лону твоему
Пшеничной нивой льну.
Я слышу твой любовный зов,
Цветистый твой язык;
Твой древний образ- светел,- нов
Передо мной возник.
Сверкает день грядущий твой,
Лучами осиян.
Обрёл величье ты, родной,
Бессмертный Аястан
Հայ Արծիվ, շատ բաներ ճիշտ ես ասում: Կրթության մինիստրության անունն անգամ չեմ ուզում լսել, դրանք ժողովրդի թշնամին են:
Բայց առաջին մտքիդ հետ չեմ կարող համաձայնվել: Լավ սովորողները միշտ էլ հարգի են եղել, թեկուզ իրենց շրջապատում: Եթե էդպես չլիներ, նախ մարդիկ այդքան զոհերի չէին դիմի մենակ նրա համար, որ իրենց երեխաները կրթություն ստանան: Ինքդ էլ երևի գիտես, թե ինչ դժվարություններով են շատերը մուծում ուսման վարձը և այլն: Եվ հետո, ես ինքս հայկական բուհում սովորել եմ, և ավարտել եմ գերազանց ու ոչ մի օր կամ վայրկյան չեմ զգացել ինչ որ ճնշում լավ սովորողների հանդեպ: ՄԻշտ էլ կուրսում սիրված ենք եղել: Շատ հնարավոր ա, որ ԲՈՒՀից ա կախված, բայց համոզված եմ, որ ուրիշ շատ տեղերում էլ խելքյ գնահատվում ա կուրսեցիների ու դասախոսների, և ընդհանրապես շրջապատի կողմից: Ափսոս ոչ պետության կողմից:
DeityGirl
24 May 07, 00:16
читаю русскими буквами армянские слова и язык заплетается..оуффффффффффф ффф. ВСе, этим летом, приеду из Армении с потрясающим армянским!!!
HayArtsiv
24 May 07, 14:45
Հայ Արծիվ, շատ բաներ ճիշտ ես ասում: Կրթության մինիստրության անունն անգամ չեմ ուզում լսել, դրանք ժողովրդի թշնամին են:
Բայց առաջին մտքիդ հետ չեմ կարող համաձայնվել: Լավ սովորողները միշտ էլ հարգի են եղել, թեկուզ իրենց շրջապատում: Եթե էդպես չլիներ, նախ մարդիկ այդքան զոհերի չէին դիմի մենակ նրա համար, որ իրենց երեխաները կրթություն ստանան: Ինքդ էլ երևի գիտես, թե ինչ դժվարություններով են շատերը մուծում ուսման վարձը և այլն: Եվ հետո, ես ինքս հայկական բուհում սովորել եմ, և ավարտել եմ գերազանց ու ոչ մի օր կամ վայրկյան չեմ զգացել ինչ որ ճնշում լավ սովորողների հանդեպ: ՄԻշտ էլ կուրսում սիրված ենք եղել: Շատ հնարավոր ա, որ ԲՈՒՀից ա կախված, բայց համոզված եմ, որ ուրիշ շատ տեղերում էլ խելքյ գնահատվում ա կուրսեցիների ու դասախոսների, և ընդհանրապես շրջապատի կողմից: Ափսոս ոչ պետության կողմից:
Վիտամինկա ջան, ցավոք սրտի, չեմ կարող համաձայնվել:
Ես էլ եմ Հայաստանում թ՛ե դպրոց, թ՛ե վարժարան և թ՛ե ԲՈՒՀ ավարտել:
Մեր կուրսում, օրինակ, ոչ մեկի վրա չէին ծիծաղում լավ սովորելու համար: Հարգանքն ու պատիվը, այնտեղ, այլ բնույթ էին կրում:
Բայց շատ հաճախ եմ նկատել բազմաթիվ այլ կուրսերում, թե ինչպես են գրագետ Հայ ժողովրդի պանծալի զավակները նվաստացնում լավ սովորողներին, ծիծաղում նրանց վրա, վերցնում նրանց հասանելիք կրթաթոշակների "իրենց բաժինը"՝ "ախպերության ֆոնդին" և այլն:
Ցավով պիտի նշեմ, որ դպրոցի միջին դասարաններում, ես ինքս էլ, ընկերներիս հետ, շատ եմ նվաստացրել և ճնշել մեր դասարանի լավ սովորող մի քանի հոգու՝ հաշվի չառնելով, որ ցածր դասարաններում ինքս էլ գերազանցիկ էի: Սրա համար, իհարկե, հետագայում, շատ եմ զղջացել:
Չնայած այս ամենին՝ կհաստատեմ նաև քո իրավացիությունը, քանի որ լավ սովորող աղջիկները մեր ժամանակ էլ համարվում էին բնական և ընդունելի:
Իսկ ինչ վերաբերվում է քո մատնանշած օրինակին, թե ծնողները հսկայական գումարներ են վատնում իրենց զավակների ուսման նպատակով, ես քիչ այլ պատկերացումներ ունեմ այդ հաշվով...
Լիիրավ պատասխանատվությամբ կարող եմ հայտարարել, որ ՀՀ-ում ԲՈՒՀ ընդունվող տղաների ճնշող մեծամասնության նպատակը ոչ թե ուսումն է, այլ՝ բանակից անժամկետ խուսափելը: Գուցե ուսման ընթացքում հասցնի փախնել, կամ ամուսնանալ և, ծնողների խղճի վրա թողնելով 2 երեխա, ազատվել, կամ որևէ մի այլ բան հնարել:
Իսկ այ աղջիկների մեծամասնությունը ԲՈՒՀ է ընդունվում ամուսնության հարմար թեկնածու գտնելու նպատակով:
Որքան էլ որ ցավալի լինի՝ սա է այսօրվա Հայ իրականությունը Վիտամինկա ջան (կներես, նույնիսկ անունդ էլ չգիտեմ :puchik: ):
LAv sovoror tganerin asumein xdri mekna incha te daser anum vochte kuchum plavni ppzumer....:sad: